Werklui stuiten op bom bij graafwerken in Kortrijk

In Kortrijk hebben werklui bij graafwerken een bom gevonden. De omliggende straten werden afgesloten wat tot verkeershinder leidde. DOVO heeft de bom inmiddels gecontroleerd laten ontploffen.

De bom is om 14.25 uur ontdekt bij graafwerken in de Burgemeester Nolfstraat. Daar bouwt de RHIZO School voor Mens en Samenleving een nieuw gebouw. De aannemer heeft onmiddellijk de hulpdiensten verwittigd die meteen alle omliggende straten heeft afgesloten. Dat leidde tot verkeershinder in de binnenstad.

DOVO is om 16.20 uur ter plaatse gekomen en is onmiddellijk aan de slag gegaan. De ontmijningsdienst heeft de bom eerst ontmanteld. Even voor 17 uur heeft ze de kop gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Het ging om een Amerikaanse vliegtuigbom. Nadien zijn alle veiligheidsperimeters opgeheven.