Aanklager eist zwaarste straffen voor kopstukken terreurcel Verviers

Op het proces over de terreurcel van Verviers vraagt de federale procureur gevangenisstraffen tot 18 jaar. Voor de vermoedelijke kopstukken van de cel wil de aanklager de zwaarste straffen. Bij hen is de man die de schietpartij in Verviers overleefde.
Een tekening van het proces tegen de terreurcel.

Voor Mohammed Arshad eiste de procureur achttien jaar, voor de Marokkaan Souheib El Abdi zestien jaar, voor Marouan El Bali, de enige overlevende van de drie terroristen in Verviers, vijftien jaar en voor de Algerijn Omar Damache vijftien jaar. Volgens de procureur stonden ze aan het hoofd van een terreurcel en wilden ze een aanslag plegen in België.

De procureur eiste ook straffen van vijf tot tien jaar voor acht beklaagden die verstek lieten gaan voor het proces. Drie van hen waren niet aan hun proefstuk toe en voor hen vorderde de procureur tien jaar. Voor de overige vijf hield hij het op vijf jaar.

Voor de twee laatste beschuldigden eiste de aanklager tot slot drie tot vier jaar, en twee jaar cel.