Alanis Morissette voor ruim 4 miljoen opgelicht door manager

De Canadese zangeres Alanis Morissette heeft een klacht ingediend tegen haar vroegere vermogensbeheerder Jonathan Schwartz. Die zou tussen 2010 en 2014 minstens 116 keer geld van haar rekening naar andere rekeningen hebben overgemaakt. Morissette is op die manier ruim 4,7 miljoen dollar of 4,19 miljoen euro lichter gemaakt.

Schwartz zou de zangeres hebben wijsgemaakt dat de toestand van haar rekeningen "fantastisch" was. In werkelijkheid zou door zijn toedoen haar kapitaal in die mate zijn aangetast dat de financiële afgrond nabij was.

Morissette zou op advies van de man het aanbod om enkele lucratieve concerten in Las Vegas te doen afgewimpeld hebben, omdat ze "toch geld genoeg had". De zangeres stuurde de man uiteindelijk in maart van dit jaar wandelen. Haar nieuwe boekhouder bevestigde haar ergste vermoedens.

Schwarz maakte intussen grote sier met het geld van de zangeres. Hij maakte dure snoepreisjes naar Bora Bora en gooide met geld in casino's op de Bahama's. Toen hij met de feiten geconfronteerd werd, zei hij dat de zangeres haar geld in de cannabismarkt geïnvesteerd had.

De 41-jarige Morissette, die begin dit jaar nog bekendmaakte dat ze een tweede kindje verwacht, genoot vooral succes in de jaren 90, onder meer met haar album "Jagged little pill".