Annemie Struyf leeft jaar in Frankrijk voor nieuw programma

Annemie Struyf is voor een nieuw programma verhuisd naar Frankrijk, zonder haar kinderen. Ze gaat er een jaar lang Vlamingen volgen die hun droom willen waarmaken in het zuiden. "Ik leef en word niet meer geleefd", zegt ze in de kranten van het Mediahuis.

De presentatrice heeft al een tijdje een buitenverblijf in de streek van de Dordogne, maar de afgelopen jaren raakte ze er steeds minder en minder. Daarom besliste ze een tijdje geleden om er voor een lange tijd naartoe te trekken en er meteen een programma en boek te maken.

In "Ma vie en rose" gaat Struyf Vlamingen volgen die hun droom proberen waar te maken in Frankrijk. "Ik ben hier niet om de hele dag in mijn hangmat te liggen en rozen te snoeien", zegt ze. "Tien dagen per maand zwerf ik hier met mijn ploeg rond. De rest van de tijd doe ik research en redactiewerk en schrijf ik aan een persoonlijk boek rond dit jaar."

Meteen wordt ook haar eigen droom waargemaakt: het even rustiger aandoen. "Ik leef en word niet meer geleefd. Eindelijk doe ik alles op mijn tempo. Dit is een jaar dat ik voor mezelf koester in een gouden doosje."

Het programma zal ten vroegste in het najaar van 2017 te zien zijn op Eén.