Frankrijk verlengt noodtoestand tot na EK voetbal

Het Franse parlement heeft vandaag voor de derde keer de noodtoestand in het land verlengd, deze keer tot eind juli. Zo wil Parijs de veiligheid tijdens het EK voetbal en de Ronde van Frankrijk verzekeren.

Van de afgevaardigden stemden 46 voor, 20 tegen en onthielden er zich 2. De noodtoestand, van kracht sinds de aanslagen van 13 november, duurt nu twee maanden langer. "De terreurdreiging blijft op een verhoogd niveau en Frankrijk vormt, zoals de EU, een doelwit", aldus minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve.

Het Europees kampioenschap voetbal, dat straks plaatsvindt in Frankrijk, zou het doelwit kunnen worden van terreuraanslagen, zo bleek eerder vandaag al uit een gelekt rapport van de Duitse federale gerechtelijke politie.