Herdenkingsplek aan Beurs wordt vrijdag opgeruimd

De herdenkingsplek aan de Beurs in Brussel die spontaan ontstaan is na de aanslagen in Brussel, wordt vanaf morgen opgeruimd. Dat heeft het schepencollege van de stad beslist, meldt Bruzz, de Vlaams-Brusselse Media, en het nieuws is ook aan onze redactie bevestigd. Om 8.45 uur is er nog een korte officiële plechtigheid.

De meeste bloemen waren al een tijd verwelkt. Ook de rouwberichten en kaarsen worden verwijderd. Het blijft wel de bedoeling om zoveel mogelijk boodschappen te bewaren en/of te fotograferen.

Om 6.30 uur morgenochtend start de opruimactie. Om 8.45 uur is er nog een kort officieel moment in aanwezigheid van burgemeester Yvan Mayeur. De herdenkingsplek aan de trappen van de Beurs ontstond spontaan na de aanslagen van 22 maart.

Overmorgen vindt in Brussel de tweejaarlijkse Zinneke Parade plaats. De Parade trekt ook langs het Beursgebouw.