Illegale koranschool met 38 kinderen gesloten in Molenbeek

In Molenbeek is gisteren een illegale koranschool gesloten op bevel van burgemeester Françoise Schepmans (MR). In de school werd lesgegeven aan 38 kinderen tussen 3 en 8 jaar van wie verondersteld werd dat ze thuisonderwijs volgden. Het nieuws is uitgebracht door La Capitale en het wordt door de burgemeester bevestigd aan onze redactie.
Françoise Schepmans, de burgemeester van Molenbeek.

Schepmans gaf het bevel tot sluiting op basis van stedenbouwkundige inbreuken. Niet wegens radicalisme, want dat behoort niet tot haar bevoegdheden. Het gebouw was volgens haar niet veilig. Of er radicale ideeën verspreid werden, daar spreekt de burgemeester zich niet over uit.

"We zijn sinds februari bezig om controles te doen -zowel op stedenbouwkundig, sociaal als fiscaal vlak- op plaatsen waar mogelijk radicalisering plaatsvindt. In het kader van die operatie is er een controle geweest in het gebouw. Zo hebben we vastgesteld dat daar een koranschool was waar zo'n 40 kinderen les volgden die verondersteld werden thuisonderwijs te krijgen", zegt Schepmans.

De koranschool was gevestigd in een gezinswoning waarin verschillende kamers dienst deden als klaslokalen. Volgens La Capitale hadden de leraars geen erkende opleiding gevolgd en waren de vrouwen gekleed in een nikab, een sluier die alleen de ogen vrijlaat. Of de lesgevers in het zwart werkten, wordt nog onderzocht. Voorlopig loopt er geen gerechtelijk onderzoek.