Mandaat van Roger Kesteloot als directeur-generaal bij De Lijn verlengd

Het mandaat van Roger Kesteloot als directeur-generaal van vervoersmaatschappij De Lijn is met zes jaar verlengd. Dat heeft Belga vernomen en is bevestigd door het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

Kesteloot werd eind april 2010 benoemd als directeur-generaal bij De Lijn. Hij trad er in de voetsporen van Ingrid Lieten. Het zesjarige mandaat van Kesteloot is ten einde, maar is nu voor een periode van zes jaar verlengd. Dat bevestigt ook het kabinet van minister-Weyts. "Kesteloot kent het huis, levert goed werk en we werken er goed mee samen in het uitvoeren van onze mobiliteitsvisie", klinkt het op het kabinet.

Bedoeling is dat Kesteloot vanuit De Lijn onder meer de geplande omschakeling van basismobiliteit naar basisbereikbaarheid mee uitvoert en verder werk maakt van een meer vraaggestuurd openbaar vervoer op Vlaams niveau.

Kesteloot (1958) studeerde af als licentiaat politieke en sociale wetenschappen en startte zijn carrière als assistent aan de faculteit toegepaste economische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Tussen 1987 en 1992 werkte hij bij de krant De Morgen en tussen 1993 en 1997 bij de Antwerpse televisiezender ATV.

Sinds 1998 is Kesteloot aan de slag bij De Lijn, waar hij achtereenvolgens de EU-zaken coördineerde en afdelingshoofd van de beleidscel was. Hij was ook jarenlang directeur onderzoek bij de maatschappij. Tussen september 2009 en april 2010 was hij waarnemend directeur-generaal van De Lijn, waarna hij de fakkel van Ingrid Lieten als directeur-generaal van de Vlaamse vervoersmaatschappij helemaal mocht overnemen.