Marathonradio MNM snelt studenten te hulp van 4 tot 24 juni

Jongerenzender MNM pakt ook dit jaar uit met een marathonuitzending tijdens de blok. MNM-dj's Peter Van De Veire, Tom De Cock en Julie Van den Steen zullen studenten van 4 tot 24 juni een hart onder de riem steken met een non-stop radioprogramma vol met studie- en ontspanningstips.

Van De Veire maakte de data van de marathonshow vanmorgen bekend tijdens "De grote Peter Van De Veire ochtendshow" op MNM. Eerder had sidekick Julie Van den Steen een foto van een echografie op haar Facebookpagina gezet, maar er ook even snel weer afgehaald. Het bleek een grap te zijn, om aan te kondigen dat ze "in blijde verwachting was van Marathonradio". Aandachtige fans konden echter in de echo het logo van Marathonradio herkennen.

Nieuw aan de marathonuitzending dit jaar is dat de dj's ook de studio zullen verlaten om studenten in heel Vlaanderen te helpen bij hun problemen.

Dj Sander Gillis, lid van het Marathon Radio Rescue Team, legde uit wat de bedoeling is. “Stel je bent aan het studeren en je balpen is kapot, dan kom ik gewoon een nieuwe balpen brengen. Of er is een school om de hoek die zoveel lawaai maakt dat je niet meer kunt studeren, dan ga ik naar die school en laat iedereen voor jou zwijgen."

Markeerstiften

Met die balpennen zal het waarschijnlijk wel loslopen, want de ochtend-dj's van MNM gaan vandaag al op stap om met het Marathon Rescue Team markeerstiften uit te delen.

Gillis trekt naar de Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL. Van den Steen deelt stiften uit aan de Vives Hogeschool in Kortrijk en daarna aan de Arteveldehogeschool in Gent. Dj Tom De Cock stond vanmorgen al in de strafste school van Vlaanderen, het Stedelijk Lyceum Lamorinière in Antwerpen en trekt straks nog naar het Pulhof in Berchem en de Karel de Grote-hogeschool stadscampus Groenplaats in Antwerpen. Van De Veire ten slotte gaat uitdelen in het leercentrum Agora van de KUL en aan de Hogeschool Thomas More in Mechelen.

Van den Steun

Julie Van den Steen doet voor het eerst mee aan de Marathonradio. "Ik kijk vooral uit naar de uren 's nachts, hoe dat zal zijn." Om zich voor te bereiden op de grote marathonactie, gaat dj "Van den Steun" vanavond vanaf 21 uur al een hele nacht radio maken, als steun "voor wie het nodig heeft".