Minderjarigen voor jeugdrechter wegens groepsverkrachting 14-jarig meisje

Een 14-jarige meisje is vorige maand in Vorst slachtoffer geworden van een groepsverkrachting door verschillende jongens. Het Brusselse parket bevestigt de berichtgeving van de krant La Dernière Heure. Er zijn verdachten geïdentificeerd, verhoord en voor de jeugdrechter geleid. Alle verdachten zijn nog minderjarig.

Het slachtoffer had na schooltijd een afspraak aanvaard in een café met een jongen met wie ze sinds enige tijd chatte op sociale media. Hij zou haar vervolgens meegevoerd hebben naar een leeg gebouw op de grens tussen Ukkel en Vorst, waar drie andere jongens wachtten.

De tiener zegt dat ze er werd verkracht door de vier jongeren. Het aantal verdachten wordt door het parket niet gespecifieerd. Na de feiten kwam het slachtoffer een jonge vrouw tegen die zich over haar ontfermde.

De advocaat van de ouder preciseert dat het meisje gedurende lange tijd werd misbruikt. Volgens de medische onderzoeken werden geen condooms gebruikt. Het onderzoek wordt voortgezet, luidt het.