Ook een Belg onder 66 slachtoffers crash EgyptAir

Aan boord van het gecrashte toestel van EgyptAir zaten 66 mensen. Wellicht heeft niemand de ramp overleefd. Stilaan krijgen de slachtoffers een naam en een gezicht. Onder hen was ook een 56-jarige zakenman uit de Oost-Vlaamse gemeente Sint-Laureins.

De 56-jarige Belg kwam uit Watervliet, een deelgemeente van Sint-Laureins. Het kleine dorp is in shock. "Het was een zeer hard werkende man die alles deed voor zijn job en zijn familie. Bij zijn ouders, die al op respectabele leeftijd zijn, ging hij de haag scheren en het gras maaien nog vlug voor hij naar Egypte vertrok, naar zijn werkgever die daar woont", schetst burgemeester Franki Van de Moere. "In onze kleine dorpsgemeenschap komt dat hard aan."

Maandag opent het gemeentebestuur een rouwregister voor het Belgische slachtoffer. Vanavond was er al een minuut stilte op de gemeenteraad.

Slachtoffers uit twaalf verschillende landen

Op vlucht MS804 zaten 66 mensen, 56 passagiers en tien bemanningsleden. Ze kwamen uit twaalf verschillende landen. Het merendeel (30) van de slachtoffers kwam uit Egypte zelf.

Naast de 30 Egyptenaren, waren er ook 15 Fransen, 2 Irakezen, 2 Canadezen en telkens een inwoner van Groot-Brittannië, België, Koeweit, Saudi-Arabië, Algerije, Soedan, Tsjaad en Portugal aan boord.

Een van de Fransen aan boord was Ahmed Helal, de 40-jarige directeur van de fabriek van Procter & Gamble in de Noord-Franse stad Amiens. Helal was zelf van Egyptische origine. Zijn werknemers en de lokale politici reageren met veel verdriet. "Ahmed was een gewaardeerd zakenman en voor alles en uitzonderlijke mens", klinkt het.