Pistool waarmee Trayvon Martin werd doodgeschoten, geveild voor 123.000 euro

George Zimmerman, de blanke buurtbewaker die in 2012 de ongewapende zwarte tiener Trayvon Martin doodschoot, heeft zijn pistool verkocht via een online veiling. De hoogste bieder heeft 138.900 dollar geboden (123.774 euro), maar het is nog niet duidelijk of dat bod echt is. Er is veel kritiek op Zimmerman omdat hij munt wil slaan uit de dood van Martin.
Een agent toont in de rechtbank het wapen waarmee Zimmerman schoot.

Het was al de derde poging van Zimmerman om het wapen te verkopen. Eerdere pogingen mislukten door valse bieders die de veiling verstoorden. Ook nu waren die opnieuw actief. Zo stond het hoogste bod even op naam van "Racist McShootface". Dat bod werd vervolgens verwijderd. Het is nog niet duidelijk of het winnende bod, uitgebracht door ene "John Smith", een echt bod is.

Zimmerman, die lid was van een vrijwillige buurtwacht in zijn wijk in Florida, schoot de 17-jarige Trayvon Martin dood in februari 2012. Hij claimde dat Martin hem aanviel tijdens een nachtelijke patrouille en dat hij handelde uit zelfverdediging. De zwarte tiener was echter ongewapend. De zaak veroorzaakte veel beroering in de Verenigde Staten en leidde tot raciale spanningen.

Na een proces van drie weken werd Zimmerman vrijgesproken door een jury. Dat hij munt wil slaan uit de gebeurtenissen, veroorzaakt nu opnieuw heel wat commotie. De veiling werd door sommige Amerikaanse media "een nationale schande" genoemd.