Sterren Rage Against the Machine, Public Enemy en Cypress Hill samen in supergroep

Prophets of Rage. Dat is de naam van het nieuwe project van enkele sterren van Rage Against The Machine, Public Enemy en Cypress Hill, meldt het muziekmagazine Billboard. Op de Twitteraccount van Rage Against The Machine stond al een tijdje een aankondiging voor de website prophetsofrage.com. Veel fans van de band verheugden zich dan ook op een reünie.
AFP or licensors

Rage Against The Machine wist alleszins de spanning op te bouwen. Op de officiële Twitteraccount van de band stond een aftelklok naar 1 juni, de dag waarop prophetsofrage.com online zou gaan. De aankondiging gaf aanleiding voor nogal wat speculatie, niet in het minst over een reünie van de band. Het laatste optreden van de band dateert van juli 2011.

Maar volgens Billboard zou het om een geheel nieuw project gaan, een nieuwe supergroep met daarin Tom Morello, Tim Commerford and Brad Wilk van Rage Against The Machine, Chuck D van Public Enemy en B-Real van Cypress Hill. Zack de la Rocha zou niet deelnemen aan het project.

De naam van de nieuwe groep verwijst naar een song op het album "It takes a nation of millions to hold us back" van Public Enemy. Verwacht wordt dat - in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen- het muziekproject ook een politiek tintje zal hebben. Het eerste optreden van Prophets of Rage zou plaatsvinden op 3 juni in het Hollywood Palladium, weet Billboard nog.