2,3 miljoen euro voor renovatie Muziekcentrum Bijloke

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) trekt 2,3 miljoen euro uit voor de renovatie en herinrichting van Muziekcentrum Bijloke in Gent. "Met dit bedrag kan het muziekcentrum zijn concertzaal herinrichten en de infrastructuur vernieuwen, toegankelijker, energiezuiniger en duurzamer maken", meldt het kabinet-Gatz.

"In de concertzaal zullen de versleten stoelen worden vervangen, zal het zicht van de toeschouwers worden verbeterd, wordt het podium groter, wordt de elektroakoestische geluidsinstallatie vernieuwd en het verwarmings- en koelingssysteem aangepast", verduidelijkt het kabinet.

Het gebouw wordt verder toegankelijker door de aanpassing van de toegangshelling van het Kraakhuis. Er komt een efficiënte lichtsturing in het hele gebouw en de concertbelichting krijgt LED-technologie.

Heropening in 2019

De totale kost van deze renovatie wordt geraamd op 3,85 miljoen euro. De Stad Gent en Muziekcentrum De Bijloke leveren ook een bijdrage. "Na de werken zal Muziekcentrum de Bijloke toegankelijker, energiezuiniger en duurzamer zijn", zegt minister Sven Gatz. "Het is de bedoeling dat de muziekliefhebber in de loop van 2019 terug comfortabel en in optimale omstandigheden van de optredens zal kunnen genieten."

De Gentse schepen van cultuur, toerisme en evenementen Annelies Storms (SP.A) reageert tevreden. "Gent is een echte muziekstad. Een concertzaal die voldoet aan de hedendaagse normen is een absolute must. Deze ingrepen zorgen voor een optimale muziekbeleving in deze unieke middeleeuwse ziekenzaal."