"Recht op de man af. En het werkte"

Wellicht de droom van menig werkgever die op zoek is naar goed personeel: kort maar krachtig weergeven wie je eigenlijk wil aanwerven. Een Londense slagerszaak maakte alvast zonder veel poespas duidelijk welk personeel gewenst was: "Geen dramaqueens, geen zatlappen, geen drugsverslaafden, geen emotionele wrakken, geen mama’s kindjes en geen schooiers." Wie dan wel? "Harde werkers!" Meer moet dat blijkbaar niet zijn.

Eigenaar William Rose op nieuwswebsites Metro en ITV: "Ik ben al een maand lang naar kandidaten aan het zoeken. Zonder resultaat. Daarom besliste ik het roer om te gooien en er een grappige toets aan te geven."

"Het gaat hier niet om een job waarvoor je goede punten op school moest hebben. Nee, je moet vooral een gesprek met de klanten kunnen voeren en bereid zijn hard te werken."

"Ik ben van nature nogal iemand die recht op de man af gaat. Ik heb daarom deze advertentie met de hand geschreven om een zo groot mogelijke reactie te krijgen. Wat me dan ook gelukt is."

"95 procent van alle reacties waren ronduit positief. Ze zagen er de humor van in. Intussen hebben we 2 vrouwelijke kandidaten al op proef aangenomen."

lees ook