Adele triomfeert op Ivor Novello Awards

De Britse zangeres Adele is uitgeroepen tot beste songschrijver van het jaar tijdens de Ivor Novello Awards. De zangeres kon de prijs wel niet zelf in ontvangst nemen omdat ze op tournee is.

Adele werd gelauwerd vanwege haar derde album "25", dat in 2015 meer dan 17,4 miljoen keer over de toonbank ging en daardoor het meest verkochte album van het jaar werd. In totaal verkocht de zangeres meer dan 19 miljoen exemplaren van het album.

Omdat de Britse zangeres momenteel op tournee is, kon ze haar prijs zelf niet in ontvangst nemen. In een videoboodschap zei Adele dat ze "erg dankbaar is dat ze de award voor een tweede keer wint". "Ik kan nu zelfs een beetje meer genieten dan de vorige keer omdat ik op dat moment stiekem zwanger was", zei de zangeres.

Jamie Lawson, de frontman van de Britse popband Blur, kreeg een lifetime achieving award. De award voor beste muzikale song ging naar het nummer "Wasn't expecting that" van Jamie Lawson. "Hold back the river" van James Bay werd gelauwerd als meest uitgevoerde werk.

De Ivor Novello Awards bekronen jaarlijks de beste songs. Voor de prijzen voor het componeren en schrijven van muziek wordt jaarlijks gestemd door de songschrijvers zelf.