Al 1.200 inschrijvingen voor collectief geding concerttickets

In drie weken tijd hebben bijna 1.200 consumenten zich ingeschreven voor een collectief geding, een zogenoemde class action, van Test-Aankoop tegen drie grote doorverkoopsites van concerttickets. De consumentenorganisatie eist dat zij het verschil tussen hun vraagprijs en de officiële ticketprijs integraal aan de gedupeerde consumenten terugbetalen.
vormkrijger
De zaak kwam aan het licht door massale ticketfraude bij de K3-afscheidsconcerten.

Enkele maanden geleden werd een massale fraude ontdekt met de verkoop van tickets voor de afscheidsconcerten van K3, waarbij gemakkelijk 67 procent meer werd gevraagd dan de officiële ticketprijs. De Belgische wet is nochtans zeer duidelijk: concerttickets doorverkopen tegen woekerprijzen is verboden, stelt Test-Aankoop.

De meeste doorverkoopsites zijn in het buitenland gevestigd. Test-Aankoop startte daarom een collectief geding ("class action") tegen drie grote doorverkoopsites: www.ticketsbelgie.be, www.topticketshop.nl en www.rang1tickets.nl en eist dat zij het verschil tussen hun vraagprijs en de officiële ticketprijs integraal aan de gedupeerde consumenten terugbetalen.

Veel intekenaars zijn concertgangers die te veel hebben betaald voor de K3-concerten. Maar ook veel fans van Adele, AC/DC, Elli Goulding of Rod Stewart blijken slachtoffer te zijn van deze doorverkoopsites, meldt de consumentenorganisatie. Gedupeerden kunnen nog tot 15 juni aansluiten bij de class action.