Beastie Boys-grondlegger John Berry overleden (52)

De Amerikaanse zanger John Berry, één van de grondleggers van de hiphopgroep Beastie Boys, is op 52-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn vader leed Berry aan dementie en ging zijn gezondheid de laatste maanden sterk achteruit.
John Berry, tweede van rechts

John Berry stond samen met Mike Diamond aan de wieg van de Beastie Boys en volgens het muziekblad Rolling Stone zou Berry de naam van de hiphopband hebben uitgevonden. Berry is te horen op de eerste plaat "Polly wog stew" uit november 1982, maar niet snel daarna verliet hij de band. Adam Horovitz nam zijn plaats in en verlegde de koers van punkmuziek naar hiphop.

De Beastie Boys braken door in midden jaren 80 en maakten naam met hits als "You gotta fight for your right" en "Sabotage". Ze brachten 8 albums uit in 25 jaar. Twee jaar na de dood van bandlid Adam Yauch splitte de groep in 2014.