Bruidsmeisje redt gansje in nood

Voor bruidsmeisjes is het huwelijk van een dierbare een erg speciale gelegenheid en ze willen er die dag dan ook piekfijn uitzien. Zo ook Faye West bij het huwelijk van haar zus in Stroud, Engeland, enkele weken geleden. Toch eindigde ze uiteindelijk met een natte feestjurk. De "heldendaad" die ze daarvoor verrichtte deed dat onaangename gevolg naar de achtergrond verdwijnen.

Fotografe Rosie Hardy op nieuwswebsite Huffington Post: "Omdat ik met mijn gezicht naar het meer stond, kon ik alles heel goed zien gebeuren. Eerst was er een enorm luid gekweel van een grote gans, gevolgd door uitbundig geplons in het water. Toen zag ik dat een zwaan een ganzenjong van bij zijn ouders had weggerukt. De bek van de zwaan was rond de nek van het gansje gewrongen en hij probeerde het diertje onder water te duwen."

"Op dat moment kon ik toch geen foto’s meer maken, en doen alsof er niets aan de hand was. Gelukkig greep toen de zus van de bruid, Faye, in. Ze schopte haar hakken schoenen uit en weg was ze. Ik keek nog snel rondom me of iemand anders ook nog kon helpen. Maar toen was Faye al in het water beland."

"Faye slaagde erin de zwaan weg te jagen. Ze heeft het gansje dan in haar handen opgepakt en terug naar de ouders gebracht."

"Normaal, als iemand van de bruidsmeisjes in het meer belandt, is dat geen goed voorteken voor het huwelijk. Maar in dit geval was iedereen aan het juichen voor Faye. Zij was de heldin van de dag."

lees ook