Connie Palmen schrijft dit jaar Boekenweekessay

Het boekenweekessay van volgend jaar zal geschreven worden door de Nederlandse auteur Connie Palmen. Dat heeft ze zelf bekendgemaakt in het tv-programma "Pauw". Daar onthulde ze ook dat het thema van de volgende editie "De verboden vrucht" zal zijn.
imago stock&people

Palmen won dit jaar de Libris Literatuur Prijs 2016 met haar roman "Jij zegt het". Ze haalde het onder meer van de roman "Alleen met de goden" van Alex Boogers en "De onervarenen" van Joke van Leeuwen. Ze is pas de derde vrouw die deze prijs wint.

De Nederlandse auteur Herman Koch zal dit jaar het geschenkboekje voor de 82e boekenweek voor zijn rekening nemen. Die vindt volgend jaar plaats van 11 tot 19 maart. Dit jaar was "Broer" van Esther Gerritsen het boekenweekgeschenk. David Van Reybrouck schreef het boekenweekessay "Zink".