Frankrijk vraagt overlevering van vier extra terreurverdachten

Frankrijk vraagt de overlevering van vier terreurverdachten die in ons land vastzitten voor hun betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs, op 13 november vorig jaar. Eerder werd kopstuk Salah Abdeslam al overgeleverd. Hij werd vandaag voor het eerst verhoord in Frankrijk.

Drie van de vier terreurverdachten zouden Salah Abdeslam hebben geholpen bij zijn vlucht vanuit Parijs, waarna Abdeslam maandenlang kon onderduiken. Het gaat om Mohammed Amri en Hamza Attou, die Abdeslam na de aanslagen van Parijs naar Brussel brachten, en om Ali Oulkadi die samen met Attou Abdeslam vervolgens van Laken naar Schaarbeek heeft gebracht.

Een vierde terreurverdachte, Mohamed Bakkali, huurde appartementen onder een valse naam. Daar werden nadien bommengordels en sporen van springstof gevonden. Bij een huiszoeking bij Bakkali's vrouw werden ook video-opnames gevonden waarop het huis te zien was van een topman van het Studiecentrum voor Kernenergie.

Meest gelezen