Gentse musea verleggen sluitingsdag van maandag naar woensdag

Op het Museum voor Schone Kunsten (MSK) en het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK) na verleggen de Gentse stedelijke musea hun sluitingsdag op maandag naar woensdag. Op weekdagen worden de openingsuren ook vervroegd.
Het STAM, het Stadsmuseum Gent

De wijziging heeft vooral een praktische reden. Op woensdag zijn er vaak weinig bezoekers voor de musea in het stadscentrum, zegt cultuurschepen Annelies Storms (SP.A). "Scholen plannen meestal geen bezoek op woensdag en 's namiddags zijn er ook minder individuele bezoekers wegens andere gezinsactiviteiten.

Verjaardagsfeestjes in de musea blijven wel nog altijd mogelijk op woensdagmiddag, die kunnen ook plaatsvinden als het museum gesloten is voor het publiek. Dankzij deze aanpassing krijgen weekendtoeristen die tot en met maandag in onze stad verblijven ook op die dag nog de kans om een museum te bezoeken."

MSK en S.M.A.K., die verder verwijderd zijn van de toeristische stadskern, blijven hun sluitingsdag op maandag behouden. In het weekend, op feestdagen en in schoolvakanties blijven de openingsuren bij alle musea ongewijzigd.