Karen Damen binnenkort op de theaterplanken

De laatste K3-show van Karen Damen zit erop, maar ze blijft niet bij de pakken zitten. Naast enkele tv-projecten zal Damen ook te zien zijn in het komisch theaterstuk "Blind date". "Ik schreeuw al jaren van de daken dat ik kan acteren, nu wil ik mij echt bewijzen", zegt ze in de kranten van het Mediahuis.

In het theatherstuk "Blind date" gaat de ex-K3 op zoek naar de liefde van haar leven. "Ik speel de rol van de prooi, zotte doos Daisy Pront die hoopt op tv haar prins op het witte paard te kunnen kiezen uit drie kandidaten die met haar op reis willen", zegt Damen. "Vroeger was het altijd moeilijk om lang op voorhand mijn agenda vrij te maken, want K3 kwam altijd op de eerste plaats. Maar deze keer hoefde ik daar geen rekening mee te houden", zegt ze in de kranten van het Mediahuis.

Verwachtingen waarmaken

Het theaterstuk wordt geregisseerd door Sven De Ridder en gaat op 6 januari in première. Welke acteurs nog in de productie zullen meespelen, is nog niet bekendgemaakt. Al zijn het volgens Damen kleppers van formaat. "Ik voel me zeker niet geïntimideerd door mijn ervaren collega-acteurs, maar ik ga mij toch willen bewijzen. Ik schreeuw al jaren van de daken dat ik wil acteren en dat ik dat keihard zal kunnen, maar nu denk ik: lap, nu ga ik het wel moeten waarmaken", zegt ze.

Het is niet de eerste keer dat Damen in een theaterstuk meespeelt. Ze was in het verleden al te zien in de productie "Taxi taxi". "Ik heb toen al gemerkt dat ik een goed gevoel voor timing heb, en dat komedie me echt ligt", zegt ze.