Na Boomtown voert ook Trefpunt Festival cashless betalen in

Na een experiment van Boomtown met cashless betalen op de Gentse Feesten, kiest ook Trefpunt Festival (Bij Sint-Jacobs en Baudelopark) voor een herlaadbare betaalkaart. Dat maakte Trefpunt Festival bekend bij de voorstelling van haar 47e campagnebeeld.
Nicolas Maeterlinck

"Cashless Gentse Feesten zijn niet alleen goed voor de witte kassa, maar geld op zak is ook een paradijs voor zakkenrollers en de kostprijs voor de verwerking van geld wordt ook steeds groter", motiveert de Gentse Feestenburgemeester Christophe Peeters (Open VLD). Hij wil over een paar jaar naar een volledige Gentse Feesten zonder cash geld gaan. Om van verschillende systemen naar één model te gaan, moet echter nog overlegd worden met de pleinorganisatoren.

De "less is more voucher" van Trefpunt Festival zal zowel met cash geld als elektronisch opgeladen kunnen worden, overigens zal ook nog steeds contant of met bancontact betaald kunnen worden.

Duurzaamheidssymboliek vervat in de affiche

De bekendmaking van het cashless experiment op Trefpunt Festival ging gepaard met de onthulling van het campagnebeeld van Trefpunt Festival, een traditie die teruggaat tot 1970.

"Elk jaar krijgt een kunstenaar of kunstenaarscollectief een opdracht, meestal en bij voorkeur Gentse artiesten, en men wordt ook maar één keer gevraagd", brengt Guido De Leeuw (Trefpunt Festival) in herinnering.

Op de zwarte affiche van Jan Matthys en Mich Van den Berghe (Studio Edelweiss) staat een grote foto van muzikanten op de tram. "Centrale thema op de Gentse Feesten, zeker bij Trefpunt Festival, is muziek", zegt Matthys. Er zit een zekere duurzaamheidssymboliek in de affiche, vult Guido De Leeuw aan. "We nodigen alle Gentenaars uit met de tram naar de Gentse Feesten te komen, en bij uitbreiding zoveel mogelijk bezoekers met het openbaar vervoer."

Het Baudelopark is overigens ook uitgeroepen tot "park van de duurzaamheid", daar worden dit jaar voor het eerst herbruikbare bekers gebruikt. Volgend jaar hoopt De Leeuw ook op Bij Sint-Jacobs zelf naar herbruikbare bekers te gaan.