Nieuwe "Gilmore girls" heeft nu ook een naam

Het was al geweten dat de Amerikaanse televisiereeks "Gilmore girls" opnieuw op het scherm zou verschijnen, maar nu heeft de langverwachte reünie ook een naam. Actrice Lauren Graham, die in de serie Lorelai Gilmore speelt, maakte bekend dat de remake "Gilmore girls: A year in the life" gaat heten.
Supplied by Capital Pictures

Netflix en Warner Bros. kondigden in januari al aan dat er een remake gemaakt werd van de populaire Amerikaanse serie. Het gaat over een eenmalige reeks van vier afleveringen die telkens 90 minuten zullen duren, zei Lauren Graham in de show van Ellen DeGeneres.

Naast Graham zal ook Alexis Bledel (Rory) opnieuw haar opwachting maken in de serie. Al zal niet de volledige cast weer te zien zijn: Edward Hermann, die Emily's man en Lorelai's vader speelde, overleed begin dit jaar aan kanker.

Volgens Graham zitten de opnames er bijna op, al is het nog niet duidelijk wanneer de serie op Netflix te zien zal zijn.

"Gilmore girls" vertelt het verhaal van een alleenstaande moeder met een 16-jarige dochter in een klein dorp. De serie werd van 2000 tot 2006 uitgezonden, maar na 6 jaar trok scenariste Amy Sherman-Palladino de stekker uit de reeks na een conflict met producent Warner Bros.