Reconstructies aanslagen zonder incidenten verlopen

De reconstructies gisteren in het kader van het onderzoek naar de aanslagen in het metrostation van Maalbeek en op de luchthaven van Zaventem zijn "zonder bijzondere incidenten verlopen". Dat meldt het parket. De enige terrorist die de aanslag heeft overleefd, Mohammed -de man met het hoedje- Abrini was erbij.

Op de luchthaven van Zaventem is gisterenavond en vannacht in de vertrekhal een reconstructie gehouden van de aanslag van 22 maart. De reconstructie begon pas na 22 uur toen de laatste passagiers uit de vertrekhal vertrokken waren. Gisterennamiddag was er al een reconstructie in Schaarbeek, bij het appartement waar Abrini met zijn twee kompanen de aanslag voorbereidden en van waaruit ze met een taxi naar de luchthaven gingen met koffers vol explosieven.

Het gerecht hoopt met de reconstructies meer te weten te komen over hoe de aanslagen gepleegd zijn. Het federaal parket liet weten dat de reconstructies zonder incidenten verlopen zijn, maar geeft in het belang van het onderzoek verder geen informatie.