Sander Vanderveeren wint comedywedstrijd Radio 2

Sander Vanderveeren heeft "De Humorklas" van Radio 2 gewonnen, de humorwedstrijd die gisteren zijn ontknoping kende. "Ik ben benieuwd wat mijn toekomst in comedy nog gaat brengen."

De drie finalisten van "De Humorklas" traden gisteravond op in het Oud Gasthuis in Asse. De juryleden van dienst waren Wouter Deprez, Karel Michiels, Radio 2-nethoofd Jan Knudde en comedy-icoon Urbanus. De finalisten mochten de afgelopen drie maanden spelen in verschillende comedyclubs van Vlaanderen en werden ook intensief gecoacht door comedian Han Coucke.

Vanderveeren ging uiteindelijk met de hoofdprijs naar huis. Volgens juryvoorzitter Urbanus is dat vooral te danken aan zijn goede timing. "Een grap mag niet langer duren dan ze waard is. De winnaar wist de spanning heel goed op te bouwen, en beloonde de inspanning van het publiek met een vertassende clou." En ook jurylid Wouter Deprez is tevreden over de winnaar. "Vanderveeren is erg goed om de pointe nog aan te vullen met een extra grap", zei Deprez.

Vanderveeren was in 2014 al halve finalist in Humo's Comedy Cup en verzorgt al een tijdje het voorprogramma van Gunter Lamoot en Lukas Lelie. Op 26 mei is hij ook te zien in het voorprogramma van de humoristische voorstelling "Ooit gewist" en in het najaar zal hij minstens tien keer het publiek van Han Solo opwarmen.