Sean Penn niet uit lood geslagen door barslechte kritieken

Sean Penn blijft, ook na bar slechte kritieken achter zijn film "The last face" staan. De film ging vandaag in première voor de journalisten en die maakten de film achteraf met de grond gelijk. Commentaren als "slechtste film van dit festival", "een complete ramp" en "grotesk" waren niet van de lucht. Penn zelf bleef er rustig onder. "Iedereen heeft recht op zijn eigen mening."

De vijfde langspeelfilm van Penn vertelt het verhaal van twee artsen Miguel Leon (Javier Bardem) en Wren Peterson (Charlize Theron) die op elkaar verliefd worden tijdens humanitaire missies in Liberia en Sierra Leone in 2003. Tien jaar later ontmoeten ze elkaar opnieuw in Zuid-Afrika en begint de eigenlijke film.

Penn wisselt in het begin de scènes uit hun liefdesgeschiedenis af met gruwelijke oorlogsbeelden: kindsoldaten, zware verminkingen en amputaties en lijkenhopen. Het premièrepubliek, dat zich duidelijk niet op zijn gemak voelde, reageerde met hoongelach en gejouw.

En hoewel de rest van de film naar verluidt niet zo'n gezwollen toon hanteert, waren de kritieken achteraf nietsontziend. "We hebben de slechtste film van de competitie gevonden", titelde Le Figaro die het over een "smakeloos en zelfs schandalig melodrama" had. De Amerikaanse filmwebsite Indiewire noemde de film "een complete miskleun" en de slechtste film die Penn ooit maakte. Volgens het magazine Hollywood Reporter is Penn met zijn film "fataal van de weg afgeraakt".

Sean Penn reageerde schijnbaar onaangedaan op de vijandigheden maar zijn lichaamstaal sprak boekdelen. "Ik ben net klaar met de film, dus ik denk niet dat ik kan bijdragen tot de discussie. Ik sta achter de film zoals hij is en iedereen zal zeker recht hebben op zijn mening." Penn oogstte eerder lovende kritieken in Cannes met zijn films "Into the wild" en "The pledge".