Vaders dansen met baby’s op hun buik

Mannen en dansen, en dan nog met hun baby. Het blijft blijkbaar een ietwat opmerkelijke combinatie. En bijgevolg vergaapten momenteel al meer dan 4 miljoen mensen zich aan een video waarop een groep Amerikaanse vaders zich op een "line dance" werpt met hun baby’s op de buik gebonden.

Dansstudio GroovaRoo startte in augustus 2015 met een dansinitiatief om baby’s nauwer te betrekken bij het dansen. Al snel bleek dat vooral vrouwen zich tot dit initiatief aangetrokken voelden. Volgens dansleraar Meesji Anjali mocht en moest het ook wel anders.

Anjali op nieuwswebsite MamaMia: "Ik heb ondervonden dat de meeste Amerikaanse volwassen mannen zich erg ongemakkelijk en onzeker voelen wanneer het op dansen aankomt. Het heeft iets te maken met de maatschappij waarin je grootgebracht bent, namelijk dat jongens hier mannen niet zien dansen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld in Latijns-Amerikaanse of Afrikaanse landen."

"Maar wij willen juist tonen dat het dat het oké is voor vaders en hun zonen om samen te dansen. We hopen dat het vertrouwen van deze vaders alvast groeit om al dansend de band met hun baby’s aan te halen."

Volgens Anjali hadden de meeste mannen in het filmpje nog nooit met hun baby gedanst. Maar het resultaat wordt best gesmaakt op het internet:

lees ook