250 mensen komen samen in Gent voor herdenkingsmars Ihsane Jarfi

In Gent zijn gisteravond 250 mensen samengekomen voor een herdenkingsmars voor Ihsane Jarfi. De jongeman uit Luik werd in 2012 vermoord omdat hij homo was. De mars is een signaal tegen alle vormen van discriminatie.

De deelnemers kwamen uit heel Vlaanderen, Brussel en Wallonië. "In de praktijk is er toch nog altijd heel wat discriminatie en geweld", getuigde een van de deelnemers. "Er worden nog altijd mensen uitgescholden en lastiggevallen. Hand in hand met een man over straat lopen, dat durf ik meestal niet omdat ik bang ben voor de reacties." Ook de vader van Ihsane Jarfi deed mee.

De moord op de jongeman leidde tot een assisenproces. Drie daders kregen levenslang, een vierde dader kreeg 30 jaar. Het was het eerste proces in ons land waarop homofobie als een verzwarende omstandigheid werd beschouwd.