"Hij zag er toen al zo verrukkelijk uit"

Een roadmovie met 2 vrouwen die als vrijgevochten cowboys hun eigen lot bepalen. Zes Oscarnominaties, waarvan er eentje effectief verzilverd werd, mocht "Thelma and Louise" uiteindelijk achter zijn naam schrijven. Maar de aandachtige kijker, en dan vooral de vrouwelijke, bleek meer oog te hebben voor een nog jonge, vrij onbekende acteur: Brad Pitt. Met de spieren op de juiste plaats kon Hollywood niet langer naast hem kijken.

25 jaar geleden ging "Thelma and Louise" in de VS in première. Ook voor hoofdrolspeelsters Susan Sarandon en Geena Davis bleek Pitt een heuse openbaring.

Davis: "Ik heb hem tijdens de auditie voor het eerst gezien. Er waren 5 kandidaten voor die rol. Dan kwam hij binnen. Ik schaam me dood nu, maar ik raakte een beetje afgeleid. Begrijp je? Ik vergat gewoon de tekst die ik met hem moest lezen. Ik vreesde ervoor dat ik zijn auditie naar de vaantjes had geholpen." (The Hollywood Reporter, juni 2014)

"Tijdens de audities ging het met de eerste kandidaten uiterst vlot. Maar die laatste zag er zo lekker uit dat ik een zootje van mijn tekst maakte. Ik stierf ter plaatse, terwijl ik maar bleef denken: "Hij ziet er zo goed uit en ik ben het hier allemaal aan het verbrodden." Ik bleef me dan ook maar verontschuldigen. Maar hij reageerde daarop zo cool en verzekerde me dat alles oké was. Toen dan een keuze moest gemaakt worden, kon ik niet anders dan roepen: "The blond one. Duh!"" (Vanity Fair, februari 2011)

Sarandon: "Toen hij nog zo jong was, zag hij er al verrukkelijk uit. Je merkte dat die tot iets groots zou uitgroeien." (NDTV Movies, november 2013)

"Pitt was erg slim en zo charmant. Je merkte onmiddellijk op dat hij iets speciaals was. Ik herinner me niet meer alles van de opnames, maar dat herinner ik me nog heel goed." (US Magazine, oktober 2014)

"Hij vertelde almaar hoe professioneel ik te werk ging en hoe professioneel ik hem deed werken. Al kan ik me dat helemaal niet zo herinneren. Acteren leek zo makkelijk, maar dan echt makkelijk voor hem. Toen ik de afgewerkte film voor het eerst zag, wist ik zeker dat hij iemand speciaal was. Wat een talent. Bovendien is hij erg intelligent." (The Hollywood Reporter)

Davis: "De regisseur wist duidelijk hoe hij Brad het best op het scherm deed overkomen. Hij spoot persoonlijk Evian-water op Brads borstkas op momenten dat zijn gespierde lichaam in beeld kwam. Ik had zoiets van: "Jawadde!"" (The Hollywood Reporter)

"Toen ik zag dat de regisseur water op de spieren van Brad spoot, reageerde ik met: "Uh, Ridley, ik ben wel het meisje in deze scène hoor!"" (Vanity Fair)

Voor zijn rol in "Thelma and Louise" zou aan Pitt 6.000 dollar (5.400 euro) betaald zijn, "een bedrag waarvoor je tegenwoordig hooguit nog een kop koffie en een 2 uur durende sessie met een Hollywood-escortdame krijgt”, aldus celebrityblogger Perez Hilton in februari 2014. Maar het was alvast de start van een veel belovende carrière, die dus begon in bed met Thelma:

lees ook