Beleggers dienen klacht in tegen Perrigo

Het New Yorkse advocatenbureau Bernstein Liebhard LLP meldt dat het een klacht indient tegen Perrigo, het Amerikaanse moederbedrijf van Omega Pharma. Het doet dat in naam van verschillende beleggers die de koersval van Perrigo aanklagen.
Jasper Jacobs

In 2015 werd de overname van Omega Pharma door het Amerikaanse farmabedrijf Perrigo afgerond voor 3,6 miljard euro. Begin deze maand bleek dat Perrigo in zijn kwartaalcijfers een waardevermindering van 273 miljoen dollar heeft doorgevoerd voor het overgenomen bedrijf. Dat wil zeggen dat Perrigo beseft dat Omega Pharma minder waard is dan wat ze ervoor betaald hebben aan Marc Coucke. Met de waardevermindering van eind vorig jaar komt het bedrijf op iets minder dan een half miljard dollar.

De afboekingen van Omega Pharma hebben ervoor gezorgd dat de aandelen van Perrigo minder waard zijn en dat is niet naar de zin van enkele beleggers. Daarom namen ze het advocatenbureau Bernstein Liebhard LLP onder de arm. In een persbericht zegt het advocatenbureau dat Perrigo "verkeerde en misleidende uitspraken gedaan heeft over de financiële conditie van hun bedrijf en hun groeivooruitzichten." Volgens het bureau probeerde Perrigo de aandeelhouders er op die manier van te overtuigen dat het overnamevoorstel van Mylan te laag was, en werden ze dus op het verkeerde been gezet. Bernstein Liebhard roept beleggers op zich aan te sluiten bij de klacht.

Enkele weken geleden werd Marc Coucke als bestuurder en manager aan de deur werd gezet. Het Amerikaanse bedrijf maakte gisteren bekend dat het geen kwijting geeft aan Marc Coucke voor zijn periode als bestuurder.