Brandend politievoertuig: vier verdachten aangeklaagd voor doodslag

Vier verdachten zijn in beschuldiging gesteld voor een poging tot doodslag na het in brand steken van een politievoertuig waarin zich nog twee agenten bevonden. Dat meldt het parket.

De feiten deden zich woensdag voor op de Parijse Place de la République. Tijdens een manifestatie van politieagenten in Parijs werd een politie-auto in brand gestoken, terwijl op dat moment nog twee agenten in de wagen zaten. De twee agenten raakten lichtgewond.

Vier mannen tusen 18 en 32 jaar oud werden aangehouden en worden nu aangeklaagd voor een poging tot doodslag. Volgens het parket zijn ze ook nog in beschuldiging gesteld voor bendegeweld met een wapen op een drager van het openbaar gezag én voor de vernieling van goederen. De vier mannen blijven in de cel in afwachting van een volgende zitting, die binnen vier dagen moet plaatsvinden.

Tegen het geweld tegen politie

Op het moment van het incident betoogden politievakbonden tegen het geweld tegen politieagenten. Tegenbetogers wilden aanklagen dat de politie zelf geweld gebruikt tijdens manifestaties. Ruim 300 betogers werden door de ordediensten van het plein verdreven. De afgelopen twee maanden kwam het bij de betogingen tegen de nieuwe arbeidswet regelmatig tot geweld.