Cycloon Roanu kost aan minstens 9 mensen het leven in Bangladesh

Cycloon Roanu heeft vandaag aan minstens negen mensen het leven gekost aan de kusten van Bangladesh. Een half miljoen mensen zag zich genoodzaakt hun huis te verlaten voor de hevige regenval.

De cycloon kwam vanmiddag aan land in het zuiden van Bangladesh. Verwacht wordt dat Roanu nog "drie uur" over het Zuid-Aziatische land zal razen, zegt Omar Faruq, een verantwoordelijke bij de nationale meteorologische dienst van Bangladesh.

In verschillende dorpen liep het waterpeil op tot anderhalve meter, duizenden dorpelingen zagen zich verplicht om hebben en houden achter te laten en veiligere oorden op te zoeken, zegt Ruhul Amin, verantwoordelijke van het Rode Kruis.

Zeker zes mensen zijn reeds omgekomen door aardverschuivingen een honderden huizen gingen tegen de vlakte.

De Bengalese overheid liet gisteravond weten dat ze in staat is om twee miljoen mensen te evacueren.