De drie meest onvergetelijke sketches van Gaston Berghmans

Komiek Gaston Berghmans laat enkele iconische sketches achter die in ons collectief geheugen gegrift zitten. Zijn samenwerking met Leo Martin leverde legendarische televisie op. Een overzicht van drie sketches die de tand des tijds moeiteloos doorstaan.

Joske Vermeulen (1981)

De meest iconische sketch van Gaston en Leo: een gesprek met de kleine Joske Vermeulen, wiens ouders niet thuis zijn. Tot treurens toe herhaalt hij zijn adres: Trammesantlei 122 in Schoten. Een fictief adres overigens: de Trammesantlei bestaat wel, maar ligt in Merksem, waar het beeld van personage Joske Vermeulen werd onthuld.

Restaurant Gouden Leeuw (1981)

"De gouden leeuw" werd in de sappige tongval van Gaston en Leo "De gauwe lieuw". Deze sketch dateert ook uit hun BRT-periode, met "De Kolderbrigade".

35 gedeeld door 7 (1989)

Gaston en Leo gaan undercover in "De Kolderbrigade" en vermommen zich als clown. Optellen, delen en vermenigvuldigen krijgt met het duo een geheel eigen invulling. Hoofdrekenen met een twist.

Meest gelezen