Eerste foto's van brokstukken EgyptAir-crash vrijgegeven

Het Egyptische leger heeft de eerste foto's vrijgegeven van brokstukken het gecrashte vliegtuig van EgyptAir. Daarmee staat het dus vast dat vlucht MS804 is gecrasht in de Middellandse Zee.

Het was een woordvoerder van het Egyptische leger die vanmiddag op zijn Facebookpagina vijf foto's postte. Daarop zijn brokstukken van de Airbus A320 te zien met op sommige duidelijk het logo van EgyptAir. Op de foto's staan onderdelen van de cabine, een vliegtuigstoel en een reddingsvest.

Terwijl er nog verder gezocht wordt naar de rest van het verongelukte vliegtuig, is het nog altijd onduidelijk waardoor het toestel met 66 mensen aan boord is gecrasht.

Belangrijk daarvoor is dat de zwarte dozen worden gevonden, maar dat is nog altijd niet het geval. Intussen is wel al bekend geworden dat er een automatische rookmelding vanuit het vliegtuig werd verstuurd voor het toestel crashte.