Finse debutant is nu al bekroond in Cannes

In Cannes is de Finse film "The happiest day in the life of Olli Mäki" de winnaar geworden van Un Certain Regard, een belangrijke nevensectie van het festival. De hoofdprijs, de Gouden Palm, wordt morgen uitgereikt.
AFP or licensors

"The happiest day in the life of Olli Mäki", gedraaid in zwartwit, is de debuutfilm van de 36-jarige Juho Kuosmanen. Hij vertelt het leven van een bokser aan het begin van de jaren 60.

Morgen wordt de Gouden Palm, de hoofdprijs van het festival, uitgereikt. Favoriet is de Duitse komedie "Toni Erdmann" over een hippievader en zijn dochter, een workaholic. De film viel erg in de smaak bij pers en publiek. Ook "American honey" van de Britse Andrea Arnold, over een groep outcasts in de Midwest, wordt genoemd als kandidaat-winnaar.

De broers Dardenne worden dit jaar geen al te grote kans toegedicht. Hun film "La fille inconnue" is volgens de meeste filmrecensenten weliswaar goed, maar geen echte hoogvlieger in hun oeuvre.