G7 wijst brexit eensgezind van de hand

De zeven grootste industrielanden, de G7, zijn eensgezind in hun afwijzing van een brexit. De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zei in de Japanse stad Sendai dat de landen van de G7 het eens zijn over de negatieve gevolgen van die Britse stap indien de bevolking zich op 23 juni in een referendum daartoe uitspreekt.

Japan beschouwt een brexit als een ingrijpende complicatie voor de economie in de wereld. Niet doen, hebben de leden aan Londen laten weten. "Wij zijn ertegen", aldus Schäuble, "maar het woord is aan de Britse kiezers." De G7 is volgens de Duitser zéér bezorgd over de consequenties van Brexit. De ministers van Financiën van de G7 schaarden zich in Sendai achter organisaties als het Internationaal Monetair Fonds en de OESO, die zich eveneens tegen een brexit hebben uitgesproken.

De G7 is de organisatie van zeven vooraanstaande industriële landen: Frankrijk, Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada en Japan. Op 26 en 27 mei vindt de G7-top plaats in Japan.