G7 wil terrorisme-geldstromen aanpakken

De G7 gaat de strijd opvoeren tegen de financiering van het terrorisme. Dat hebben heeft de groep van zeven grootste industriële landen aangekondigd in de aanloop naar de 42ste G7-top die donderdag begint in Japan.

De grootste industriële landen willen de grote geldstromen richting terreurgroeperingen, zoals Islamitische Staat in Syrië en Irak, droogleggen. "De G7 herbevestigt zijn engagement om de financiering van het terrorisme te counteren, dat de terroristen in staat stelt om hun aanvallen uit te voeren, hun netwerk te voeden en hun ideologie te verspreiden via de propaganda", luidt het document dat vandaag al werd verspreid.

Een goede uitwisseling van informatie tussen de verschillende geheime diensten op het vlak van financiën is daarbij van groot belang, zegt de Franse minister van Financiën Michel Sapin. Daarnaast engageren de G7-landen er zich toe om hun financiële sancties beter op elkaar af te stemmen en om de FAG, de financiële actiegroep ter bestrijding van het witwassen van geld, te versterken.