Grote natuurbrand in de Noorderkempen

Een grote natuurbrand die vanmiddag was uitgebroken op het Groot Schietveld in de Noorderkempen is onder controle. Dat meldt de brandweer die met acht korpsen uit de omgeving van Brecht en Wuustwezel ter plaatse kwamen om het vuur te bestrijden. De brand vernielde een tiental hectare bos.

Om 15 uur werd de brandweer opgeroepen voor een grote brand op het Groot Schietveld, dat is een groot militair domein op de grens tussen Brecht en Wuustwezel. Meteen werden zes brandweerkorpsen uit de omgeving opgeroepen en tegen 16 uur hebben zij de brand onder controle gekregen. De operationele fase van het gemeentelijk rampenplan was even van kracht, maar werd dus snel weer afgeblazen.

De brandweer zal nog een tijdje moeten nablussen en er wordt ook een brandwacht voorzien, voor het geval de vlammen weer zouden opflakkeren.

Waarschijnlijk was het een natuurbrand, door de droogte op de heide, maar helemaal zeker is dat niet. Op het Groot Schietveld ontstaan soms ook brandjes door schietoefeningen die het leger er houdt. Maar dat zou nu niet het geval geweest zijn.