Jeugdbeweging protesteert tegen het gebruik van Smartschool

Een groep jongeren van de jeugdbeweging KAJ regio Gent-Eeklo voert actie aan het Sint-Pietersstation van Gent. Ze protesteren tegen het gebruik van het digitale schoolplatform Smartschool. Via Smartschool kunnen leraars ook na de schooluren contact houden met hun leerlingen. "Niet oké", klinkt het bij de jongeren.

De jongeren vinden dat de druk zo ook na de schooluren hoog blijft. De KAJ brengt vandaag een open brief naar verschillende scholen. "Wij bezorgen die nu aan acht scholen in de regio Gent", vertelt Marijke Debrandere. "In de komende weken zullen de jongeren de brief ook bezorgen aan hun eigen school. We willen een duidelijker beeld van het gebruik van smartschool. We willen dat directies daarover nadenken, zodat we tot duidelijke reglementen komen die afdwingbaar zijn door de leerlingen."