Radiohead rockt als vanouds in Amsterdam

De Britse rockgroep Radiohead heeft gisterenavond in Amsterdam zijn wereldtournee afgetrapt. Het is het eerste concert van de groep rond Tom Yorke sinds 2012. Radiohead heeft twee weken geleden zijn nieuw album, "A Moon Shaped Pool", uitgebracht.

Het concert in de Heineken Music Hall voor zo'n 5.500 fans duurde twee uur. Het werd door critici en fans positief onthaald.

Het optreden startte met een hard-rockinterpretatie van het eerste nummer op de nieuwe plaat, "Burn the Witch'. Nadien volgden nog meer rockversies, van "There, There" uit het album "Hail to the Thief" en van "Bodynatchers" uit het album "In Rainbows". Voor de fans van het eerste uur werden -voor het eerst in zeven jaar- "My Iron Lung" gespeeld, en "Paranoid Android" uit het album "OK Computer".

Ook vanavond speelt Radiohead nog eens in de Heineken Music Hall. Nadien is Parijs aan de beurt. Alles samen zijn er 28 concerten gepland in Europa, Japan, Mexico en in de Verenigde Staten. Een Belgisch concert staat voorlopig niet op de planning.

Sinds het begin van de jaren 90 heeft Radiohead wereldwijd al ruim 30 miljoen albums verkocht.