Royal de Luxe met nieuw project naar Mechelen

Het Franse gezelschap Royal de Luxe komt volgend voorjaar naar Mechelen. De makers van de populaire reuzenstoet in Antwerpen gaat een nieuw spektakel ontwikkelen voor het nieuwe stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN.

Dit najaar is het 400 jaar geleden dat de Grote Raad, het hoogste rechtscollege in de Nederlanden, zich vestigde in het Hof van Savoye aan de Keizerstraat, waar nu nog altijd recht wordt gesproken. Samen met de rechtbank viert OP.RECHT.MECHELEN drie jaar lang deze verjaardag.

Het stadsfestival vraagt theatermakers, beeldende kunstenaars, schrijvers, dansers en tentoonstellingsmakers om te verbeelden wat recht en rechtvaardigheid voor hen betekent.

Een van de blikvangers van het festival wordt de doortocht van het Franse gezelschap Royal de Luxe. Royal de Luxe zal het thema recht en rechtvaardigheid geheel op zijn eigen manier interpreteren. De reuzen van Royal de Luxe brachten eerder al meermaals massa's volk op de been in de binnenstad van Antwerpen.