Schietpartij in centrum van Brasschaat

In het centrum van Brasschaat in Antwerpen zijn vannacht schoten gelost. Enkele jongeren kregen ruzie, waarop een van hen een wapen trok en enkele keren vuurde op twee andere jongeren. Beiden zijn voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

De feiten gebeurden rond 22.30 uur op de Bredabaan. Enkele jongeren uit Brasschaat kregen er ruzie. Bij dat conflict werd een 18-jarige jongen in zijn voet schoten. Een jongen van 15 kreeg een kogel in zijn been. Beide jongens zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. De Bredabaan bleef na het incident enkele uren afgesloten.

De vermoedelijke dader werd kort na de feiten opgepakt. "Het gaat om een 16-jarige jongeman met de Egyptische nationaliteit. Hij werd voorgeleid bij de jeugdrechter op verdenking van poging tot doodslag en in de gesloten jeugdinstelling van Everberg geplaatst", zegt parketwoordvoerder Philip Van Tongerloo.