Vanavond kans op onweer en hagel

Vandaag was het buiten aangenaam vertoeven, maar tegen de avond is het uitkijken voor mogelijke onweersbuien in het westen van het land. Het onweer kan lokaal gepaard gaan met forse rukwinden en plaatselijk vrij veel neerslag en zelfs hagel.

Het KMI waarschuwt voor een code geel en dat van 19 uur vanavond tot morgen 11 uur. "Dat wil zeggen dat we voorzichtig moeten zijn", zegt VRT-weerman Frank Deboosere. "De onweersbuien zullen zich vooral laten voelen in het westen van het land, rond ongeveer 6 à 7 uur vanavond. Het is dus uitkijken voor rukwinden, veel neerslag en lokaal kan er zelfs wat hagel vallen."

De regenbuien kunnen aanhouden tot morgenmiddag, al wordt het later op de middag droger in het westen. In het oosten van het land wordt er minder neerslag verwacht. Maandag is de kans op buien opnieuw groot, met temperaturen van maximaal 14 graden. Dinsdag en woensdag wordt het wel droger en zonniger.