Drie doden bij schietpartij op concert in Oostenrijk

Bij een concert in het Oostenrijkse Vorarlberg heeft een dolle schutter twee mensen gedood en elf andere verwond. Aan het eind doodde hij zichzelf.
AFP or Licensors

 Het incident speelde zich rond drie uur af tijdens een door een motorclub georganiseerd concert Nenzing in de deelstaat Vorarlberg. Volgens de veiligheidsdiensten schoot een 27-jarige man willekeurig in de menigte. Twee mensen overleefden het niet, elf andere raakten gewond. Uiteindelijk vluchtte de man weg en doodde hij zichzelf. 

De motieven zijn op dit ogenblik nog niet helemaal duidelijk. Volgens de politie, zo meldt de Oostenrijkse openbare omroep ORF, was de man voor de schietpartij in een ruzie verwikkeld met een vrouw, haalde hij een geweer uit zijn auto, en trok hij daarmee naar het concertterrein. De vrouw met wie hij ruzie maakte, bleef ongedeerd.