Elke Roex (SP.A) verlaat Brussels Parlement

SP.A'ster Elke Roex verlaat het Brussels Parlement om zich volledig te kunnen richten op haar schepenambt in Anderlecht. In het parlement wordt ze opgevolgd door de 31-jarige Hannelore Goeman.

"Ik ben echt, oprecht graag parlementslid. Ik vertegenwoordig jullie graag en geloof ook dat ik het goed kan. Ik bots echter op mijn eigen grenzen. Ik kan beide, parlementslid en schepen zijn, gewoon samen niet goed doen, " erkent Roex."Vanaf vandaag kies ik voluit voor Anderlecht. Ik kies ook - eerlijk gezegd - voor een leven waarin mijn partner, familie en vrienden opnieuw wat ruimte krijgen."

Roex wordt in het Brussels Parlement opgevolgd door Hannelore Goeman, een 31-jarige doctor in de politieke wetenschappen (VUB). Ze is ondervoorzitster van SP.A Brussel en fractiesecretaris in het Brussels Parlement.