Ex-drummer Megadeth sterft op podium

De voormalige drummer van de metalband Megadeth, Nick Menza, is overleden nadat hij op een podium in Los Angeles ineen was gezakt. Hij werd 51 jaar.
Nick Menza, uiterst links in beeld

Menza gaf zaterdagavond een concert met zijn band OHM in de jazzclub The Baked Potato. Tijdens het optreden zakte de ex-drummer van de metalband Megadeth in elkaar. Volgens de Britse krant The Guardian overleed Menza aan de gevolgen van een hartaanval.

Menza drumde tussen 1989 en 1998 bij Megadeth. De Amerikaanse metalband werd in 1983 opgericht door Dave Mustaine, nadat hij afscheid had genomen van Metallica. De groep is bekend van nummers als "Symphony of destruction", "Holy wars", "Trust" en "Almost honest".

Twintig jaar geleden beleefde Megadeth zijn gloriedagen met het album "Countdown to extinction". De voorbije decennia stond de groep verschillende keren op het podium in België, onder meer op Graspop Metal Meeting.

"Symphony of destruction"