Lessen in het Engels worden populairder

Vanaf 1 september mogen 19 nieuwe scholen enkele vakken aanbieden in het Frans, Engels of Duits. Het totale aantal scholen dat dit doet, bedraagt nu al zestig.
Jasper Jacobs

Sinds twee jaar kunnen scholen een aantal vakken zoals economie, chemie en wiskunde in een andere taal aanbieden.

Op 1 september 2014 sprongen 24 scholen op de kar van Content and Language Integrated Learning. Voor volgend schooljaar dienden 19 nieuwe scholen een aanvraag in voor het aanbieden van CLIL, en die kregen allemaal een positief advies.

Vooral in Oost- en West-Vlaanderen wordt het aanbod met 8 en 7 nieuwe CLIL-scholen sterk uitgebreid. Geschiedenis en aardrijkskunde blijken de populairste vakken en Engels staat als taal op de eerste plaats, gevolgd door Frans.

"Een goede talenkennis is belangrijk in onze geglobaliseerde maatschappij", zegt Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V). "Als jongeren verder studeren of zich op de arbeidsmarkt begeven, versterkt een goede taalvaardigheid hun positie."