Poolse fietsacrobaat beklimt in recordtijd trappen Atomium

De Poolse fietsacrobaat Krystan Herba heeft een nieuw wereldrecord gevestigd door de 512 trappen van het Atomium in 14 minuten en 4 seconden per fiets te beklimmen. Het record stond tot nu op naam van de Fransman Hugues Richard, die in 2013 19 minuten nodig had.

Herba heeft al drie andere records in het Guinness Book op zijn naam staan: in Sjanghai beklom hij het hoogste gebouw van China, in Dubai het hoogste hotel ter wereld en in Taïwan de Taipei 101, de op vier na hoogste wolkenkrabber.

Met deze prestatie wil de Pool zijn land promoten als toeristische bestemming, en daarnaast ook de Green Velo, een in 2015 in gebruik genomen fietspiste in het oosten van Polen. Met meer dan 2.000 km is Green Velo de langste fietspiste in Europa.

© José Fuste Raga - www.belgaimage.be